Anmäl diskriminering Boka utbildning

Alla är välkomna...eller?

Idag är det Förintelsens minnesdag.

2016-01-27

Maria har översatt en tysk text inför Förintelsens minnesdag för att belysa symbolik och människans behov av att skuldbelägga:

Glasögonormarna bär skulden för det som inte fungerar i samhället. :
- Pappa i skolan läser vi just nu om Hitler. Hur kunde människorna vara så dumma och välja honom till ledare?:
- Det berodde i stort sett på att han presenterade enkla lösningar.:
- På vilket sätt menar du pappa? :
- Lyssna nu noga för det såhär går det till; om du vill ha makten behöver du först och främst väljare. De måste ges en orsak för att välja dig och den enklaste orsaken är att skapa en känsla av rädsla och fruktan inför något. :
- Hur menar du då pappa? :
- Du måste ge väljarna en fiende, någon/något som de hatar och som de fruktar och är rädda för. Vi tar ett exempel; ”personer som bär glasögon”. :
- Varför just människor som bär glasögon? :
- Jo, men vet du inte att av alla brott som begås i samhället så är det individer med glasögon som begår dessa och polisen gör inget för att stoppa detta, utan tvärtom man uppmuntrar det. :
- Det är vansinne! Vad kan man göra åt det då, pappa? :
- Se där, redan här har du påverkats utan att ens tvivla på att det procentantal jag presenterar stämmer, även om jag precis just hittade på det. :
- Äh, men hur skulle jag kunna veta det? :
- När Hitler kom till makten var det svårare att bevisa motsatsen till vad som sades, men nuförtiden behöver du bara googla lite, eller helt enkelt tänka efter. Förresten vet du att de flesta som bär brillor är mellan 20-30 år och att för några veckor sedan blev en liten flicka mördad. Den individen som mördade denna flicka bar glasögon, men fick endast genomgå terapi, medan föräldrarna till flickan fick fänglese för att de inte varit uppmärksamma och hållit koll på flickan. :
- Men pappa det kan väl heller inte stämma, eller? :
- Jodå, det stämmer visst. Läs på Facebook, detta inlägg är delat hur många gånger som helst. Tror du verkligen att tusentals människor delar och gillar ett inlägg som inte stämmer utan är påhittat? :
- Puh - vad ska vi göra åt det då? :
- Vi måste naturligtvis dela inlägget, sprida detta vidare och demonstrera på gator och torg. Dessa ”glasögonormar” måste spärras in så att vi andra kan känna oss säkra.:
- Får vi göra det? :
- Ja, det är klart, vad kan vara viktigare? Att man skyddar den här typen av människors rättigheter eller att man helt enkelt skyddar folket från dem? Man måste offra lite för att säkra tryggheten för många. :
- Skydda folket, eller? :
- Ja. Och för att göra det måste vi ändra en del i lagstiftningen. Polisen måste få mer makt för då kommer befolkningen att ges större säkerhet. Vi behöver en stark hand som skyddar oss och våra friheter. Förstår du?:
- Ja, det låter faktiskt logiskt. :
- Ser du? Så här fungerar det. Först behöver vi någon att skylla på, en ”syndabock”. Gruppen får inte vara för liten, men heller inte för stor. Därefter söker man upp brott som människor ur denna kategorin har begått. I varje grupp av människor finns det förbrytare och hittar man inga så får man ljuga ihop något och påstå att så är fallet tills alla tror på det. Därefter kommer den ”allmänna ilskan” och den låter vi löpa fritt. På så sätt vinner vi väljare/val och sedan kan lagarna ändras. Vid den punkten då lagarna är ändrade så att de inte längre är till för att skydda, utan snarare för att förtrycka då har befolkningen fått överseende med det. Det är det som kallas ett auktoritärt styre. Det är bara att se på hur det gick i Tyskland när nazisterna tog makten och hur det såg ut i Sovjetunionen eller Kina. :
- Men hur kan man förhindra detta? :
- Genom eftertanke och källkritik, analys och bekräftelse av information min son. Inte vara rädd för saker som är främmande och genom att inte tro på allt man läser eller hör. Inte glida med i den hetsiga stämningen som uppstår. På så sätt utgör plötsligt personer med glasögon inte något hot längre. :
- Men pappa, varför har du inte dina brillor på dig?

Aktuellt

FN-dagen 2014

2014-10-24